Powered By Blogger

2012 m. kovo 21 d., trečiadienis

Trupiniuotis

Šį trupiniuočio receptą gavau labai seniai  svečiuodamasi pas gerą draugę. Tada ji mane pavaišino šiuo pyragu sakydama:- Jis neišvaizdus, bet skanus. Išbandėme šeimoje ir dabar jį kepame per visas šventes.

Trupiniams:
200 g margarino ar kitų riebalų
3 kiaušiniai
200 g grietinės,

500 g miltų
0,5 šaukštelio  sodos ( nugesinti actu ar citrinos rūgštimi)
Sulipdančiam kremui: 
1 indelis kondensuoto pieno (saldinto)


Gaminimas:

Iš trupiniams skirtų produktų išminkome tešlą ir 3-5 val. ją, suvyniotą į maistinę plėvelę laikome šaldytuve.
Atšaldytą tešlą sutarkuojame stambia trintuve ir kepame skardoje 150-180 C temperatūros orkaitėje kol lengvai paruduos. Iškepus  trupinius dar lengvai palaužome rankomis ar mentele, kad neliktų didelių gabalų. Trupinius, suberiame į puodą. Kondensuotą pieną (su neatidarytu indeliu) verdame puode su vandeniu apie 2 val. Atvėsusį jį sudedame į trupinius ir gerai išmaišome. Masę sudedame į kepimo indą (aš dedu į torto formą) suspaudžiame šaukštu, gerai išlyginame paviršių ir laikome per naktį. Trupinių pyragą išimame iš formos ir pjaustome kvadratėliais.

P.S    Kartais įdedu trupintų riešutų, bet skanu ir be priedų.
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Nors ir nesu kulinarė, bet šitą ir aš sugebėsiu pasidaryt...seilės kaupiasi burnoj :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai verta pabandyti, maniškiai sako, torto paragauji gabalėlį ir daugiau nebesinori, na o trupiniuočio kartą paragavus negali sustot:)

    AtsakytiPanaikinti