Powered By Blogger

2011 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

Kotletai su žalumynais

                                                            Pasiruošiame žalumynus.
                                     Gerai išminkome faršo masę su žalumynais ir prieskoniais.
                                                                       Iškepame kotletus.
Valgome su įvairiomis salotomis.Skanaus!
                                        
Jums reikės:
 *Kiaulienos + jautienos faršo 700g
 *Kiaušiniai 2 vnt.
 *Grietinė  2 valg.š.
 *Įvairūs žalumynai (krapai, petražolės, svogūnų laiškai)
 *Fermentinio sūrio ( tiek riekelių, kiek bus kotletų)
 *Špinatai 400g
 *Prieskoniai mėsai
 *Druskos
 *Vandens virinto (šlakelis)
 *Tarkuota žalia bulvė
 *Česnako skiltelė

  Į faršą sudedame prieskonius, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, česnaką, krapus, petražoles, įmušame kiaušinius, sutarkuotą žalią bulvę, įpilame virinto vandens šlakelį , 2 v.š. grietinės( bus sultingesni kotletai) įberiame druskos pagal skonį ir gerai išminkome.
  Į karštą virintą ir pasūdytą vandenį sudedame švarius špinatus ir palaukiame kol suminkštės. Išgriebiame, truputį susmulkiname.
  Kotletus kepame keptuvėje su aliejumi kaip įprasta. Iškeptus dar patroškiname puode su šlakeliu mėsos sultinio ar vandens..
  Kotletus dedame į skardą pateptą sviestu, ant jų dedame susmulkintus špinatus ir fermentinio sūrio riekelę, apibarstome smulkintais krapais ir kepame orkaitėje ar kitur tol kol išsilydo sūris.
  P.s Į faršą galima dėti įvairius žalumynus.

1 komentaras:

  1. Receptą šių kotletų radau kažkur naršydama internetą, bet kaip visada daug ką pakeičiau pagal save.Ir visai neblogai gavosi Siūlau išbandyti:)

    AtsakytiPanaikinti