Powered By Blogger

2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Šašlykai marinuoti alumi

 Svogūnų galvutes ir raudonąją papriką supjaustome nedideliais gabaliukais.
 Kiaulienos sprandinę supjaustome 3 cm dydžio gabaliukais ir gerai išmasažuojame rankomis. Kuo daugiau masažuosite mėsą tuo šašlykai bus minkštesni. Įberkite druskos ir mėgstamų prieskonių pagal skonį. Aš dėjau barbekiu prieskonius be druskos, raudonėlio ir baziliko.Dar kartą sumaigome viską.
 Susipjaustome griežinėliais citrinas ir papriką.
 Smulkintus svogūnus ir papriką suberiame į prieskoniais paruoštą mėsą ir gerai išmaišome.
 Ant viršaus sudedame griežinėliais pjaustytą citriną ir papriką ir užpilame alumi tiek, kad apsemtų.
 Palaikome vėsioje vietoje keletą valandų ar ilgiau ir galima kepti. Skanaus!
P.S Šiam receptui paruošti sunaudojau 2kg. kiaulienos sprandinės, 1 butelį alaus, keletą svogūnų galvučių, 2 citrinas, 1 papriką.

 Labai patinka gaminti maistą, todėl dažnai ieškau įvairių receptų. Na ir radusi kokį mažiau žinomą visada išbandau, o jei kas nepatinka tai jį pakeičiu. Šių alaus šašlykų receptą irgi kažkur užtikau. Mano šeimai labai patiko. Tik aš nemėgstu svogūnų, tai jei kepčiau tik sau, jų nedėčiau. O šiaip šis receptas labai paprastas, greitai paruošiamas. Galima dėti savo mėgstamus prieskonius, daržoves ir t.t., na ir svarbiausia tai, kad viskas natūralu be jokių E.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą