Trupiniams:
200 g margarino ar kitų riebalų
3 kiaušiniai
200 g grietinės,
500 g miltų
0,5 šaukštelio sodos ( nugesinti actu ar citrinos rūgštimi)
Sulipdančiam kremui: 1 indelis kondensuoto pieno (saldinto)
Gaminimas:
Iš trupiniams skirtų produktų išminkome tešlą ir 3-5 val. ją, suvyniotą į maistinę plėvelę laikome šaldytuve.Atšaldytą tešlą sutarkuojame stambia trintuve ir kepame skardoje 150-180 C temperatūros orkaitėje kol lengvai paruduos. Iškepus trupinius dar lengvai palaužome rankomis ar mentele, kad neliktų didelių gabalų. Trupinius, suberiame į puodą. Kondensuotą pieną (su neatidarytu indeliu) verdame puode su vandeniu apie 2 val. Atvėsusį jį sudedame į trupinius ir gerai išmaišome. Masę sudedame į kepimo indą (aš dedu į torto formą) suspaudžiame šaukštu, gerai išlyginame paviršių ir laikome per naktį. Trupinių pyragą išimame iš formos ir pjaustome kvadratėliais.
P.S Kartais įdedu trupintų riešutų, bet skanu ir be priedų.
Skanaus!
Nors ir nesu kulinarė, bet šitą ir aš sugebėsiu pasidaryt...seilės kaupiasi burnoj :)
AtsakytiPanaikintiTikrai verta pabandyti, maniškiai sako, torto paragauji gabalėlį ir daugiau nebesinori, na o trupiniuočio kartą paragavus negali sustot:)
AtsakytiPanaikinti